Scoala din Regatul Unit, dedicata musulmanilor, acuzata de introducerea practicilor islamice stricte

O școală gratuita din Regatul Unit, dedicata musulmanilor, din Derby, acuzata de introducerea practicilor islamice stricte, cum ar fi clasele segregate, a fost închisa in urma unei inspecții Ofsted.

Informațiile Ofsted au marturisit ca descoperirea a fost atât de șocanta, incat scoala a fost inchisa imediat.

Ofsted a spus că nu poate dezvălui informații relevante, până la încheierea inspecției.

Într-o serie de rapoarte din ziar, foști membri anonimi ai personalului scolii declarau ca fetele erau obligate sa stea în spatele clasei. Conform radioului Vocea Rusiei, membre anonime, de sex feminin, ale personalului au raportat, de asemenea, ca au fost forțate să urmeze un cod vestimentar strict, care includea purtarea unei eșarfe pe cap sau a hijabului – chiar dacă acestea nu erau musulmane.

Închiderea școlii, probabil, va deveni o mare dezamăgire pentru Secretarul in Educatie, Michael Gove, care a introdus aceste școli gratuite în 2010, în scopul ridicarii standardelor educaționale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.