Friday 4 october 2013

Vietnam: activist catolic, condamnat la 30 de luni inchisoare

Un tribunal l-a condamnat, la 30 de luni de închisoare și la amenzi grele, pe un activist catolic pentru drepturile omului, un avocat, Le Quoc Quan, conform “Biserici din Asia” (EDA), o agenție a misiunilor străine din Paris.

Acesta – unul dintre inspiratorii tineretului catolic din Centrul Vietnamului – a apărut în fața Tribunalului Poporului, din Hanoi, fiind acuzat de evaziune fiscala.

Frauda fiscală, comisă ca director de companie, a fost oficial enumerata în actul de acuzare, dar trecutul militant al avocatului a cântărit mai mult în condamnare. Scrierile sale privind libertatea democratică, participarea la mișcarea pentru libertate religioasă, demonstrațiile împotriva expansionismului chinez, influența sa asupra tinerilor au jucat cu siguranță un rol important în acuzarea acestuia, chiar dacă nu au fost luate in discutie in decizia judecătorilor.

Deși a fost descris ca “public”, puțini oameni au putut să asiste la proces. Acesta a fost arestat inca din decembrie 2012 (vezi ARHIVA).

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.