Seful Dumei de Stat i-a invitat pe parlamentarii europeni in cluburile gay

Serghei Narishkin, șeful Dumei de Stat ruse, vorbind la o sesiune a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei din Strasbourg, i-a invitat pe parlamentarii europeni sa viziteze cluburile gay moscovite, pentru a se asigura că drepturile persoanelor gay nu sunt încălcate în Rusia.

Politicianul a făcut sugestia, pentru a răspunde la o întrebare vizavi de o lege recenta adoptată în Rusia, care interzice propaganda relațiilor sexuale netradiționale in fata minorilor (vezi ARHIVA).

“Vă asigur, încă o dată, că persoanele gay din Rusia au aceleași drepturi cu cei care au relații sexuale tradiționale. Avem o mulțime de oameni de succes cu sexualitate non-tradiționala. Ei au succes în afaceri, arta și in alte domenii. Ei au dreptul să-și petreacă timpul liber într-un mod confortabil și în conformitate cu interesele lor, existand multe cluburi gay la Moscova, în Rusia. Nu am fost acolo, dar oamenii spun ca aceste locuri sunt pline de voie buna si confortabile (publicul aplaudă). Nu încerc să câștig aplauze, dar dacă vreti, va rog, veniti la Moscova. Din păcate, eu nu voi fi capabil să vă însoțesc”, a spus Narîșkin.

În plus, Serghei Narîșkin a amintit că Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în mod repetat, a subliniat faptul că lumea de astăzi nu are o conceptie uniforma asupra a ceea ce este moral. Potrivit politicianului, legea adoptată în Rusia ia în considerare valorile naționale și culturale și, în același timp, respecta pe deplin drepturile persoanelor gay.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.