Meteoritul din Chelyabinsk: un mesaj de la Dumnezeu?

Scafandrii au scos mai mult de 100 de kg de roci spațiale din Lacul Chebarkul, locul exploziei unui meteorit, în regiunea Chelyabinsk a Rusiei. Testele de laborator au aratat ca acesta a fost un condrit tipic, sau roca meteoritica, vechi de aproximativ 4,5 miliarde de ani. Cei mai mulți meteoriți sunt condriti. În timp ce oamenii de stiinta incearca plini de nerăbdare să obtina noi mostre meteoritice din Chebarkul, unii oameni văd totul ca pe un mesaj de la Dumnezeu pentru omenire, dupa cum relata, in urma cu cateva ore, intr-un raport, Radio Vocea Rusiei.

Andrey Breyv, liderul recentei infiintate secte “Biserica Meteoritului Chelyabinsk”, susține că ceea ce s-a întâmplat deasupra Chelyabinsk-ului, pe 15 februarie 2013 (vezi ARHIVA), nu a fost un eveniment intamplator, ci un semn pentru ceea ce se vorbea de mai mult timp, și anume că Rusia ar putea deveni centrul spiritual al lumii.

In urma cu zece ani, arheologii au descoperit o așezare umană veche, Akraim, în apropierea Chelyabinsk-ului. Dumnezeu a ales, se pare, locul său pentru “pachetul de informații speciale”, pe care lumea il aștepta de secole, dupa cum a declarat Breyv într-un interviu, amintit de Vocea Rusiei.

“Este un nou pachet de cunoștințe, conceput pentru a ne oferi o perspectiva noua in Era Varsatorului. În cele din urmă, a ajuns la noi sub forma unui meteorit. Noi numim acest pachet “legământ”, prin analogie cu Biblia. Moise a fost cel care a primit odată un pachet de informații, care a insemnat mai mult decât niște table de piatră cu unele simboluri scrise pe ea, anume un mesaj special pentru Moise și poporul său. Lumea s-a schimbat mult de atunci. Cunoașterea spirituală anterioară a slabit. Noul pachet conține noi cunoștințe științifice și un nou cod de norme morale și de legi care le vor oferi oamenilor o viață mai bună. Ceea ce contează este că, de acum, cunoașterea spirituală și cea științifică vor constitui un tot unitar”, a spus Breyv.

El susține că, inainte cu mai multe luni ca meteoritul sa cada langa Lacul Chebarkul, el și alte câteva persoane au simțit ca mesajul lui Dumnezeu se apropia de Pamant.

“Am fost pregătit pentru asta, toată viața mea, căutând o cale spirituală. Eu dețin capacități extra-senzoriale și mi-am dedicat întreaga viață acestui lucru. Există doar doisprezece oameni in lume, așa-numitii “lictori”, care sunt capabili să înțeleagă mesajul, să-l decodeze și să-l interpreteze. Eu sunt unul dintre ei. Înainte de meteorit, am avut o boală îndelungată, boala de șamani i se spune. Dar, în momentul în care meteoritul a lovit Pamantul, m-am simțit mult mai bine. Dumnezeu mi-a trimis o revelație, în această vară. Și, apoi, mi-am dat seama că intreaga mea cautare spirituală a fost incununata – am gasit ceea ce cautam”, a spus Breyv.

El a adunat, deja, aproximativ 200 de adepți, care comunica unii cu alții prin intermediul retelelor web de socializare. Cât de mulți dintre ei cred cu adevărat în “Noul Legământ” și cât de multi sunt condusi de simpla curiozitate, este greu de spus, apreciaza Milena Faustova, pentru postul de radio amintit mai sus.

În prezent, adepții nu beneficiaza de nimic altceva decat de o credința abstracta, dar ei isi planifica deja construirea unui templu. “Principala noastra pretentie”, a spus Breyv, “este ca tabletele să fie ridicate cu grijă și predate preoților nostri, pentru a lucra mai departe la ele. Vrem să construim un templu, în care acestea sa fie pastrate și, în cazul în care vreun credincios se va apropia de mesaj, sa nu-i deterioreze domeniul de informații. Sunt sigur că vom găsi un arhitect care va fi inspirat de puterea divină, sa creeze o astfel de clădire. Noi credem că arhitectura templului ar trebui să transmită o imagine a meteoritului, la momentul exploziei, cu coloane inaltandu-se in jurul sau”.

Breyv pastreaza permanent unele bucati de praf meteoritic în buzunar, oriunde merge. Când s-a raspandit vestea ca mai multe fragmente au fost deja ridicate, Breyv s-a grăbit să le atinga.

In prezent, munca de cautare a scafandrilor este ingreunata de un strat gros de mâl care acoperă partea inferioara a lacului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.