Bashar Assad: Turcia va plati scump pentru sprijinirea teroristilor din Siria!

Într-un interviu difuzat ieri de o televiziune turca, Președintele Bashar Assad a negat din nou comiterea unui atac cu arme chimice in 21 august la periferia Damascului și a avertizat Turcia că va “plăti scump” pentru sprijinul acordat rebelilor din Siria.

“Arsenalul chimic al Siriei – care va fi distrus sub o rezoluție a Națiunilor Unite – s-a aflat în mâinile forțelor speciale, care au fost singurele capabile sa le foloseasca, a spus Președintele Siriei, Bashar Assad, pentru canalului opozitiei turce Halk TV, ieri.

“Pregătirea acestor arme este o operațiune tehnică complexă… și o procedură specială este necesara pentru a le folosi, necesitand o comandă centrală din partea șefului armatei. Ca urmare, este imposibil ca acestea sa fi fost folosite”, a spus el.

Conform radioului Vocea Rusiei, o echipă de experți ai Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice și Organizației Națiunilor Unite a fost însărcinata cu punerea în aplicare a rezoluției ONU de distrugere a arsenalul interzis, până la jumătatea anului 2014.

Assad a avertizat, de asemenea, Turcia, că va “plăti scump” pentru sprijinirea rebelilor in lupta pentru răsturnarea regimului său.

“În viitorul apropiat, acesti teroriști vor avea un impact asupra Turciei. Și Turcia va plăti foarte scump pentru contribuția sa”, a declarat Assad.

“Tot ce spune el despre Siria și despre poporul său este o grămadă de minciuni, asta e tot… Erdogan nu face nimic, dar ii sprijina pe teroriști”, a incheiat Assad.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.