Patriarhul sarb ii multumeste Patriarhului Moscovei, pentru sprijinul acordat Serbiei

Patriarhul Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe i-a multumit Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, pentru dragostea arătata poporului sârb și pentru ca a simțit durerile din Kosovo-Metohija ca și cand le-ar fi trait cu propria sa inima.

“Ati vizitat Kosovo, de mai multe ori. Știm că problema Kosovo este, nu numai a noastra, ci si a Voastra. Aveți posibilitatea sa rezolvati problema în modul cel mai adecvat”, a declarat Irinej, salutându-l pe Patriarhul rus, care a sosit în Serbia pentru celebrarea celor 1.700 de ani de la Edictul din Milano (vezi ARHIVA), pe aeroportul Nikola Tesla din Belgrad.

Patriarhul Irineu a declarat că aniversarea a 17 secole de la adoptarea Edictului din Milano este o oportunitate pentru națiunile ortodoxe să se apropie una de cealalta și, totodata, să isi intinda “o mana frățească spre alte Biserici si religii apropiate”.

Patriarhul Kirill a declarat că festivitățile Edictului din Milano, din Serbia, sunt, de asemenea, o oportunitate de a analiza toate aspectele importante pentru cele doua Biserici Ortodoxe, Rusa si Sarba.

Patriarhul Kirill a mai spus că Edictul din Milano definește relația dintre Biserică și stat, care a insemnat fundamentul crestin pentru dezvoltarea civilizației europene, și a subliniat necesitatea reamintirii în mod constant a acestui lucru, atunci când se încearcă să fie negata importanța acestuia.

Biserica Ortodoxă Rusă este cea mai mare Biserica ortodoxa din lume și urmeaza vechiul calendar, la fel ca Biserica Ortodoxă Sârbă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.