Salonic: Patriarhul Ecumenic Bartolomeu va fi declarat – cetatean de onoare al orasului

Din surse sigure, aflam ca Patriarhul Ecumenic Bartolomeu va fi declarat cetățean de onoare al Salonicului – un oras din nordul Greciei – pe 26 octombrie, conform unei decizii a Consiliului Municipal al orașului.

De asemenea, mai aflam ca, oficial, reuniunea Consiliului Local va avea loc la ora 12:30, în ziua sărbătorii Sfântului Dimitrie, patronul Salonicului. Evenimentul va avea loc imediat după Sfânta Liturghie, care va fi oficiata la Biserica Sfântul Dumitru, din Salonic.

Un ritual oficial va fi respectat, ceea ce implică primirea Patriarhului Bartolomeu al Constantinopolului, de catre Consiliul Municipal, la intrarea în Primărie.

Apoi, Patriarhului Bartolomeu ii va fi prezentata Cheia de Aur a orașului, însoțita de o placheta de onoare, precum și de un pergament pe care va sta scrisa decizia Consiliului Municipal.

Pana la acea data, permitem insa ca stirea de fata sa ramana postata pe pagina noastra Home, la rubrica centrala “Semnal Evenimente”…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.