Guvernul SUA: Preotii catolici afectati de blocaj

Preoții catolici aflați în armata Statelor Unite pe bază de contract, au fost in mod neașteptat afectati de închiderea parțială a institutiilor din subordinea Guvernului.

Arhiepiscopul Timothy Broglio din Serviciile Militare Americane a explicat, pentru Radio Vatican, ca Armata SUA detine aproximativ 234 de preoți in serviciul activ, și între 50 și 75 de preoți cu contracte.

Închiderea Guvernului i-a afectat doar pe cei cu contract, a explicat el.

Guvernul federal american a început, din noaptea zilei de luni, să închidă, pe rand, toate instituţiile din subordinea sa directă.

Motivul a fost nereusita Congresului de a adopta un proiect bugetar. In aceasta situatie, guvernul federal a sistat toate finanţările şi a închis deja toate instituţiile din subordine care nu sunt de importanta majora.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.