Podgorica: fotografii de la sfintirea Catedralei Invierii lui Hristos. Cel mai mare clopot din Balcani

Catedrala Bisericii Ortodoxe Sârbe, a Învierii lui Hristos, din Podgorica, cea mai mare biserică ortodoxă din Muntenegru, a fost sfintita in aceste zile (vezi ARHIVA).

Ceremonia a avut loc în prezența demnitarilor Bisericii Ortodoxe, și a insemnat, conform Patriarhul sârb Irinej, cununa marcarii celor 1700 de ani de la Edictul din Milano.

La ceremonie, au participat Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului și Patriarhul rus Kirill.

Construirea Catedralei Învierii lui Hristos din Podgorica a durat două decenii, cladirea ocupand 1.380 de metri pătrați si avand 7 turle si 17 clopote, dintre care unul cantareste 11 tone si este cel mai mare de acest fel din Balcani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.