O alta viata pentru musulmani – virtuala (“Second life” – “MuxlimPal”)

O versiune prototip a primei platforme virtuale pentru musulmani, din lume, a fost lansata marţi, a anunţat creatorul său.

Numit Muxlim Pal şi dezvoltat de către compania Muxlim.com, care îşi are sediul în Finlanda, acest site în limba engleză, în principal vrea să atragă musulmanii care trăiesc în ţările occidentale, urmărind obiectivul de a câştiga noi musulmani şi de a prezenta cultura lor.

Versiunea finală va fi lansată anul viitor, dar proiectul este deja disponibil pe Internet.

“Muxlim Pal este doar un alt mod pentru utilizatorii noştri de a-şi crea legături, de a se distra şi de a se exprima, folosind un mediu de socializare sigur şi prietenos”, a spus liderul Muxlim, Mohamed El-Fatatry, 23 ani, originar din Dubai, rezident în Finlanda, de cinci ani.

Pe Muxlim Pal, care este gratuit, poti cumpara haine din galerii, te poti duce la o cafea, te poti ruga la moschee sau poti merge la concert.

Ce diferenţiază acest site de alte lumi virtuale, ca Second Life este, conform opiniei El-Fatatry, este interzicerea violentei, drogurilor, sexului sau obscenitaţilor.

Aceste interdicţii nu apar doar din respect faţă de valorile musulmane, a spus Muxlim, ci pentru a crea si un mediu de familie.

“Noi vrem să construim o platformă pentru că musulmanii au un cuvânt de spus şi trebuie să interacţioneze unii cu cu alţii”, a spus El-Fatatry.

Muxlim.com, care porneşte din Helsinki, a fost lansat în decembrie 2006 şi revendică 1.5 milioane de vizitatori din 190 de ţări diferite.

Site-ul oferă posibilitatea participării la forumuri de discuţii, descărcării fotografiilor şi ascultării unei lecturi din Coran.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.