Capernaum: bucurie si incantare in fata casei lui Petru. Cina pe malul lacului (foto)

Satul lui Petru, deschis pentru a primi sute de mii de pelerini care vin din toată lumea pentru a retrăi evenimentele care au avut loc aici, a avut bucuria in aceasta sâmbătă sa primeasca mai multi pelerini locali, creștini din Ierusalim și Nazaret.

Mai nou, Custodia Țării Sfinte a decis să adauge locul pe lista pelerinajelor sale religioase franciscane, asa incat a hotarat sa oficieze o slujba pentru pelerini in satul Capernaum, în cea de-a doua sâmbătă a fiecarei luni octombrie, anual.

În prezența custodelui Țării Sfinte și a mai multor franciscani care au venit din Ierusalim și Galileea, mulțimea s-a adunat pentru Euharistia în aer liber, în zona deschisă, recent amenajata între mănăstire și biserica ce are vedere spre casa Sfantului Apostol Petru.

Toată lumea s-a deplasat, ulterior, în procesiune pe malul lacului (Marea Galileii), printre toate ramasitele satului, cu un ghid arheolog.

Prin Liturghie si predica, custodia a căutat să sublinieze trei aspecte ale vieții lui Iisus în Capernaum: Iisus, predicand și invatand Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu; Iisus, alegandu-i pe primii apostoli; Iisus vindecand toate bolile și iertand păcatele.

La sfârșitul celebrării, au fost binecuvântate coșuri mari de fructe, care au fost apoi impartite participantilor – o idee conceputa ca act de laudă adusa Domnului, pentru acest anotimp al anului.

Ziua s-a încheiat cu o cină mare comună pe malul lacului, pregătita de către comunitatea din Capernaum.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.