Cipru: dialog interreligios in Nicosia

Cel de-al 16-lea grup de dialog interreligios anual, organizat de către Grupului Partidului Popular European în Parlamentul European (PPE), a avut loc in ultimele doua zile la Nicosia.

Principalele probleme discutate in aceste zile, la seminar, au fost fundamentalismul, ca factor de destabilizare politică, protecția patrimoniului religios, ca semn al civilizației, și coexistența religiilor.

Participanții la discutii au fost vorbitori de prestigiu din regiunea sensibilă a Mediteranei de Est, reprezentând religii diferite, membri ai Grupului PPE și membri ai guvernului cipriot.

“Pozitia Ciprului, într-o zonă geografică sensibila din punct de vedere politic, și volatila, la intersecția mai multor credințe și civilizații, ofera o platforma perfecta pentru o astfel de dezbatere, dar, totodata, subliniază rolul natural al țării în sprijinirea eforturilor internaționale de promovare a securității și stabilității în regiune”, a declarat Eleni Theocharous MEP, șeful delegației cipriote în cadrul Grupului PPE, înainte de deschiderea reuniunii.

Între timp, Jan Olbrycht, deputat european, vicepreședinte al Grupului PPE, responsabil pentru activitati interculturale și dialog interreligios, a remarcat că “într-un moment când violența și ostilitatea socială împotriva persoanelor și împotriva grupurilor din diverse medii religioase sau credințe sunt în creștere în domeniul mai larg al regiunii mediteraneane, dialogul între creștini, musulmani și evrei, devine din ce mai folositor”.

Ministrul Afacerilor Externe, Ioannis Kasoulides, și Arhiepiscopul Bisericii din Cipru, Chrysostomos al II-lea, au deschis seminarul (foto).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.