publicat în: Arhivă

Un nou număr din Apostolat în Ţara Făgăraşului

Din cuprins (puteti da click pe fiecare link):
Lumina din peşteră – adevărata bucurie a Crăciunului – În această mare piaţă a sărbătorilor, la o tarabă modestă, Dumnezeu îşi aşteaptă clienţii pentru a le oferi gratuit singurul dar pe care l-a pregătit acum pentru noi toţi cei care vrem să-L primim.

„Crăciunul începe cu adevărat în inimile noastre!” – un interviu despre provocările cu care se confruntă creştinul în lumea de azi, care sărbătoreşte un Crăciun fără Hristos

Cuvinte veşnice – o nouă rubrică în care ne propunem cunoaşterea mai adâncă a Sfintei Scripturi, prin oferirea unor versete spre meditaţie, însoţite de scurte comentarii. În numărul acesta un articol-argument, bazat pe: Doamne, la cine ne vom duce? Tu ai cuvintele vieţii veşnice.

Simbolul de credinţă – un prim episod despre Crez, acestă bază a credinţei noastre.

Mănăstirea Sfinţilor Ioan Botezătorul şi Siluan Atonitul din Essex, Anglia – aşezământul monahal întemeiat de Părintele Sofronie Saharov, un loc binecuvântat, cu multă încărcătură duhovnicească, aflat sub jurisdicţia directă a Patriarhiei Ecumenice Ortodoxe din Constantinopol şi constituit dintr-o obşte mixtă (monahi şi monahii), lucru destul de rar în monahismul ortodox.

Ţi-e frică de moarte?

Cum să ne arătom iubirea faţă de ea / respectul faţă de el? – continuarea articolului din numărul trecut, de data asta cu aspecte practice.

Învăţatul: cât, când şi unde trebuie să înveţe copiii

Crăciunul copiilor – idei de activităţi concrete pe care le puteţi face cu copiii în perioada Crăciunului pentru a-i scoate din nebunia „lunii cadourilor” şi a lui Moş Crăciun şi a-i introduce în viaţa în Hristos, a cărui Naştere o sărbătorim.

Planningul familial sau lupta contra vieţii nenăscute – ne-am învăţat să programăm totul, inclusiv copiii, ca şi când noi am fi capabili să dăm viaţa. Metodele contraceptive ridică probleme foarte serioase atunci când sunt evaluate din perspectivă creştină şi a sensului vieţii umane, dar şi din perspectiva consecinţelor (pe termen mai scurt sau mai lung) în viaţa de cuplu familial şi în viaţa femeii.

Căsuţa copiilor vă aşteaptă cu o pildă şi o poveste însoţită de câteva mici canoane pentru copii, scrisă de o fetiţă în clasa a III-a. În varianta de tipar găsiţi şi o planţă de colorat pentru cei mici.

Toamna, anotimpul pelerinajelor la Părintele Arsenie – bucuria exprimată în cuvinte a două grupuri care au mers în pelerinaj la mormântul Părintelui Arsenie Boca de la Prislop.

Rubrica „Cu Dumnezeu în casă” – vă oferă idei pentru masa de Crăciun

dar şi un Remediu naturist pentru creşterea imunităţii şi lupta împotriva bolilor sezonului rece.

O recomandare a (click pe banner):