Siria: Turcia deschide focul asupra islamistilor, vrand sa demonstreze ONU ca nu le tine partea

Turcia vrea să demonstreze că intenționează să înceteze acordarea de sprijin opoziției radicale siriene, scrie Izvestia. Forțele armate turce i-au atacat pe militanții Statului Islamic al Irakului și al-Sham, ISIS, din Siria.

Cotidianul precizeaza că atacul a fost provocat de o mortierea lansata din Siria, care a aterizat în provincia turcă Kilis. Deși nu a explodat, aceasta a fost lansata de militanți, si a fost considerata, de către comandantii turci, drept un bun motiv pentru represalii, patru focuri de raspuns cu mortiere fiind adresate pe loc militanților.

Articolul susține că acțiunea militară a avut rolul, nu doar de a-i intimida pe rebeli, ci, totodata, de a demonstra ca Ankara nu ii sprijina pe islamiștii radicali – ceea ce anterior i se reprosase Turciei, în timpul Adunării Generale a ONU, care a avut loc la New York, în septembrie (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe).

Ziarul amintește că, inițial, Turcia a sustinut toate facțiunile anti-Assad, inclusiv pe cele islamiste, intrucat acestea aveau cel mai mare potențial militar. Totuși, s-a dovedit in cele din urma, totul a fost o eroare tactică.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.