Muzica simfonica on-line: Orchestra Filarmonicii din Moscova si-a deschis o sala virtuala de concerte

Proiectul on-line [https://moscowsymphony.ru/] a fost lansat in urma cu o zi, conform VoR, în una dintre cele mai bune sali de muzică din Rusia. Scopul acestei inovații este acela de a le permite iubitorilor de muzică din toată țara să se bucure de spectacole. Prima participare la proiect a apartinut, deja, bine-cunoscutului pianist clasic Denis Matsuev.

Conform celor mai recente sondaje – mai mult de 70% din cetățenii ruși nu au auzit niciodata in direct o orchestră simfonică. Unul dintre motive a fost si lipsa de accesibilitate. Mai degrabă, este o sarcina grea sa cumperi bilete la concerte, la un preț rezonabil, prin urmare deschiderea serviciului on-line este o decizie ideală, conform Directorului General al Filarmonicii din Moscova, Shalashov Alexey.

Concertele vor fi transmise în direct, pentru toti telespectatorii, gratuit. Tot aici, vor exista si arhive cu transmisiunile inregistrate. “În acest fel. fiecare persoană sau chiar organizație regionala din Rusia, isi poate deschide propria sala de concerte, virtuala, la domiciliu sau birou, avand nevoie doar de un ecran, boze și acces la Internet”, a declarat Ministrul Culturii, Vladimir Medinsky.

“Începând din acest an, Orchestra Filarmonicii din Moscova va face înregistrări de înaltă calitate, ale concertelor, cu ajutorul camerelor profesionale, astfel încât calitatea imaginii sa nu fie cu mult diferita de ceea ce se vede la televizor”, mai asigura ministrul.

Organizatorii proiectului spera ca, chiar dacă difuzarea on-line nu poate, eventual, concura cu experienta live, totusi numarul de ascultători interesati de muzica simfonică ar putea sa creasca, conform unui raport al LiveCamera media PRODUCTION [https://www.livecamera.ro] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.