Papa il suspenda pe Episcopul ‘cheltuitor’ de Limburg

Papa l-a demis, pentru un timp, pe episcopul de Limburg, din Germania, acuzat de cheltuieli disproporționate, în conformitate cu o declarație a Vaticanului, de ieri.

Papa Francisc a declarat ca va fi “în mod constant informat, complet și obiectiv” cu privire la situația din Limburg, unde episcopul Franz-Peter Tebartz van Elst este acuzat de cheltuieli masive cu noua casă diocezană.

Papa l-a numit pe Wolfgan Rösch vicar general pentru administrarea diocezei. Această numire a fost programată pentru data de 1 ianuarie 2014.

Episcopul Tebarts-van Elst nu-si mai poate exercita, în acest moment, ministeriatul episcopal.

Papa a decis sa-l indeparteze, oferindu-i o ” perioadă de ședere în afara diocezei, în așteptarea rezultatelor unei comisii numite pentru o examinare aprofundată a problemei legate de construcția” in cauza.

Decizia a venit in urma unei intalniri intre Papa si Episcopul Franz-Peter van Elst Tebartz, care a avut loc cu o zi inainte, la Vatican (vezi ARHIVA).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.