publicat în: Arhivă

Despre relatiile Ruso-Cubaneze, in Biserica

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, șeful Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe, s-a întâlnit cu vice-președintele Consiliului de Miniștri Cubanez, Ricardo Cabrisas.

Mitropolitul Ilarion a menționat nivelul tradițional ridicat al relațiilor dintre Cuba și Patriarhia Moscovei.

“Popoarele din Rusia si Cuba sunt legate prin legături vechi si puternice de prietenie”, a spus el. Printre evenimentele semnificative în relațiile ruso-cubaneze, a amintit acesta, s-a numarat si tarnosirea unei Biserici a Maicii Domnului din Kazan, în 2008, în Havana. Slujba de sfintire a acesteia a fost oficiata, în octombrie 2008, chiar de către Mitropolitul Kirill de Smolensk și Kaliningrad (în prezent Preafericitul Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii).

“Astăzi, Biserica Maicii Domnului din Kazan este, totodata, un centru spiritual și cultural, parohia desfășurand diverse evenimente care le permit cubanezilor sa cunoasca mai biine Rusia”, a spus Mitropolitul.

Ricardo Cabrisas, la rândul său, i-a mulțumit Mitropolitului Ilarion pentru întâlnire și a exprimat dorința invariabila a autorităților din țara sa, de a dezvolta cooperarea cu Biserica Ortodoxă Rusă.