Implicarea studentilor teologi in elemente de politica mondiala si relatii externe

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, șeful Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii Ruse, în calitate de rector al Institutul de studii postuniversitare și doctorale Sfintii Chiril si Metodiu, si Dr. A. Torkunov, rector al Institutului de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova (MGIMO), din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, au semnat ieri un acord de cooperare între cele două instituții de învățământ.

Dr. Torkunov a subliniat importanța cooperării dintre instituțiile laice și teologice în domeniul educației. El a apreciat ca fiind de mare valoare atat activitatea desfășurată de către Mitropolitul Ilarion, în lucrarea internațională și externa a Bisericii, cat și eforturile sale in învățământ, prin intermediul programelor de televiziune și documentare pe care le realizează.

Acordul de cooperare, semnat de Mitropolitul Ilarion și Dr. Torkunov, prevede participarea absolventilor si doctoranzilor Institutului Sfintii Chiril si Metodie, la programele de formare MGIMO, cooperarea în instruirea avansată, organizarea de conferințe, seminarii, mese rotunde, reuniuni ale experților, studii științifice, precum și pregătirea de publicații pe teme de interes comun, inclusiv cele care se ocupă cu rolul factorului religios în politica mondială și in relațiile internaționale de astăzi.

Participanții la întâlnirea cu MGIMO au avut oportunitatea asistarii la un curs sustinut de Mitropolitul Ilarion, pe tema factorului religios în relațiile internaționale. După prelegere, acesta a răspuns la întrebările profesorilor și studenților.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.