Tunisia: impuscaturi intre salafisti si politie, in fata unui liceu din capitala

Un grup de salafisti și poliția s-au angajat in aceasta dimineata intr-un schimb de focuri, în apropierea unui liceu din capitala tunisiană, provocând panică în rândul studenților, conform unor surse, citate de Ansa.

Salafistii au abordat poliția, de la bordul unui jeep, in fata Liceului Ennasr, încercând să profite de armele lor. Când poliția a reacționat, acestia au fugit, dar jeep-ul lor a fost lovit de autobuz.

Poliția a ucis un militant și i-a prins pe ceilalti, ale căror identități nu au fost încă dezvăluite.

Un occidental se numara printre suspecții capturați, au declarat surse din poliție. Poliția a descoperit, ulterior, un cocktail Molotov și explozibili, in jeep.

Birourile partidului islamic de guvernamant Ennahda, din guvernoratul de nord-vest Beja, au fost incendiate cu o noapte in urma, după înmormântarea lui Mohamed Toujani – un ofițer de poliție care a fost împușcat într-un atac al milițiilor salafiste, din orașul nordic Menzel Bourguiba, de miercuri. Salafismul este o secta musulmana sunita, care îmbrățișeaza o abordarea puritana a Islamului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.