Patriarhul budist Suprem al Thailandei a decedat

Patriarhul Suprem al Thailandei a murit ieri, la vârsta de 100 de ani, cufundand Regatul profund budist în doliu, pentru cea mai inalta figura calugareasca.

Somdet Phra Nyanasamvara, liderul budist de top din aceasta țară, a murit in urma unei interventii chirurgicale recente, pentru o infectie intestinala, potrivit unui comunicat al Spitalului Chulalongkorn. Detaliile despre înmormântare nu au fost încă anunțate.

Respectatul cleric – prieten al lui Dalai Lama – s-a născut pe 3 octombrie 1913, în provincia thailandeză de vest Kanchanaburi, devenind novice la 14 ani.

El a devenit Patriarh Suprem în 1989 și a fost venerat printre budiști, la nivel mondial .

Anul trecut, Fratia Mondiala a Budistilor i-a conferit titlul “Lider Sangha al lumii budiste” ca Patriarh Suprem, la o reuniune din Japonia, conform VoR.

În ultimii ani, clerul budist din Thailanda a fost asaltat de scandaluri in mass-media locală, aceasta raportand cazuri de consum de droguri, bautura, jocuri de noroc și vizite ale unor prostituate printre călugări.

La inceputul acestui an, o casetă video care prezenta trei călugări care călătoreau într-un avion privat, purtand ochelari de soare si o geanta de lux Louis Vuitton, a declanșat discuții aprinse legate de stilul de viață generos al unor clerici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.