Binyamin Netanyahu, cu afaceri la Roma – Va trece Mormantul lui David in custodia Vaticanului?

Din mai multe surse, dispersate, din Tara Sfanta, aflam ca Primul-Ministru Binyamin Netanyahu s-ar putea deplasa la Roma, saptamana viitoare, pentru a se întâlni cu Papa. Vom vedea daca acest lucru va avea intr-adevar loc, ramanand sa va tinem informati…

Pana atunci, aflam ca acestia ar urma sa discute, printre altele, despre transferul anumitor sit-uri sfinte în custodia Bisericii Catolice. “Se pare”, conform unor surse din Ha Modia, “ca noul Papa ar fi stabilit deja chiar si o declarație publică legata de transfer, ca o condiție pentru promisa sa vizita pe aceste meleaguri”.

“Unul dintre sit-urile în cauză ar fi chiar Mormantul lui David (foto)”, despre care catolicii susțin de veacuri ca trebuie sa le apartina”.

Rapoarte din Ha Mevaser ne indica, insa, faptul ca Rabbi Haim Miller ar fi făcut deja un apel la membrii Knesset-ului, într-un efort de a opri semnarea afacerii. Miller susține că este mai bine ca Papa sa nu viziteze Israelul, decât sa i se predea, Bisericii Catolice, mormantul, chiar dacă acest lucru ar duce la o ruptură între Vatican și Israel. Ne convingem de asta si va vom tine la curent…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.