Un stalp de curent amplasat in Gradina Ghetsimani naste conflicte

Biserica Catolică din Israel a lansat o petiție prin care se solicita indepartarea unui stalp de energie electrică, care a fost amplasat in urma cu doi ani, vizavi de Grădina Ghetsimani, care este “unul dintre cele mai sfinte sit-uri pentru creștini – locul in care Iisus și Ucenicii Sai S-au rugat împreună, înainte ca Iisus sa fie prins de către romani și răstignit a doua zi.

“Stalpul a fost amplasat la cererea coloniștilor evrei din Ierusalimul de Est”, care au cerut să fie deconectati de la Corporatia Energetica a Districtului din Ierusalim, care furnizează electricitate pentru cartierele arabe din partea de est a orașului.

Custodele catolic al Grădinii Ghetsimani a scris în petiția sa că “stalpul imens împiedică vederea orașului vechi din Grădina Ghetsimani, pentru pelerini.

Unul dintre cele mai importante motive pentru Biserica este punctul de vedere, unic, a Muntelui Templului și a Orasului Vechi, “stalpul distrugand complet aceasta unicitate”.

Judecătorul care prezidează acest caz a criticat amplasarea stalpului, sustinand că “este vorba despre un colt frumos al Ierusalimului și, în plus, despre un loc sfânt. “Până la sfârșitul ședinței”, cele două părți au convenit să transfere chestiunea comisiei de apel a Amenajării Teritoriului Ierusalim și Comitetului de Constructii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.