Un episcop al Ciprului reuseste sa se inchine la altarele din zona ocupata

Unui episcop al Bisericii Ciprului i s-a permis să se închine la moaștele și altarele aflate in partea sa de eparhie, situata în zona ocupată de turci a insulei. În 1974, Turcia a încălcat teritoriul Ciprului și a ocupat 40% din insula.

In aceste zile, Episcopul Christopher de Karpasia, caruia, timp de peste 18 luni i-a fost refuzata permisiunea sa viziteze partea de nord a Ciprului, de către autoritățile turce, a reușit să viziteze Mănăstirea Sfantul Andrei din Peninsula Karpass, în nord-estul Ciprului.

La două zile mai târziu, Marele Muftiu al Ciprului, Talip Atalay, a trecut si el “linia verde” care imparte insula, și a vizitat Moscheea Hala Sultan de lângă Larnaca, pentru prima dată.

Vizitele reciproce – a unui ierarh ortodox și a unui turc musulman Muftiu – au devenit posibile datorită unui acord, semnat la inițiativa Arhiepiscopului Chrysostomos al II-lea al Ciprului, care a cerut personal permisiunea, Guvernului Republicii Cipru, pentru Muftiul Atalay.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.