Femen chiar in Turcia: deschiderea unei filiale in tara

Grupul activist Femen (vezi ARHIVA) si-a deschis o filiala in Turcia, anunțând vestea prin intermediul conturilor sale de socializare mass-media, alaturand o imagine a unei femei cu un steag turcesc desenat pe pieptul sau gol.

“Va anuntam ca s-a deschis biroul Femen din Turcia! Alaturati-va lui Guntulu, și luptati pentru democrație în țara dumneavoastră”, a declarat grupul, pe contul său de Twitter.

Grupul a mai postat, de asemenea, o imagine a unei fete, pe nume Guntulu, pentru a protesta impotriva taierii a sute de copaci, din cazua construirii unui drum care urmeaza sa treaca prin campusul Universitatii Tehnice a Orientului Mijlociu din Ankara (ODTU).

Femen a organizat, anterior, mai multe proteste în Turcia. Activistele Femen, din Ucraina, au fost arestate pe 1 martie 2012 (vezi ARHIVA), în timp ce încercau să organizeze o demonstrație topless în Istanbul, urmarind sa atraga atenția asupra violenței împotriva femeilor.

Femen este un grup ucrainean, înființat în anul 2008, cu sediul în Kiev.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.