Finlanda: Patriarhul Ecumenic reclama persecutarea crestinilor din Orientul Mijlociu (VIDEO)

Luand cuvantul in cadrul unei întâlniri ecumenice, în timpul unei vizite pastorale în Finlanda, Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului a criticat persecuția asupra creștinilor din Orientul Mijlociu.

“Una dintre aceste provocări cruciale este, fără îndoială, creșterea așa-numitului fundamentalism religios, culminând cu acte nejustificate de violență și distrugere, ca urmare a urii religioase”, a spus Patriarhul Bartolomeu, care deține un primat de onoare printre bisericile ortodoxe orientale.

“Aceasta imagine, care este deosebit de critică și de lunga durată în mintea noastră, este un exemplu al persecuțiilor îndurate astăzi de creștini, indiferent de confesiune, în regiunea extinsă a Orientului Mijlociu, unde chiar și simpla afirmare a identității creștine pune însăși existența credincioșilor noștri în pericol, zi de zi”, a adaugat el.

“Aceste evenimente, extrem de dure și expansive, de violență și persecuție împotriva creștinilor, nu ne pot lăsa pe noi, ceilalti – care suntem binecuvântați să traim pașnic și într-un sentiment de securitate – indiferenti și inactivi”, a incheiat Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

[//www.youtube.com/embed/AtUX2uFN9KA?rel=0]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.