publicat în: Arhivă

(Audio) Targul de bucate traditionale – editia aniversara. Program

Complexul Naţional Muzeal ASTRA, împreună cu Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice ,,Mărginimea Sibiului”, Asociaţia de prietenie „Ille et Vilaine – Sibiu”, Consiliul Judeţean Sibiu şi Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, organizează în perioada 21 – 22 septembrie 2013, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (muzeul în aer liber), o nouă ediţie a Târgul de bucate tradiţionale. Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentului.

În cadrul acestei ediţii, organizatorii aniversează un an de la deschiderea Târgului de ţară şi trei ani de la deschiderea Târgului de produse tradiţionale şi ecologice. Scopul principal al acestor târguri este acela de a promova produsele tradiţionale şi ecologice româneşti cu un gust autentic.

La acest eveniment şi-au anunţat participarea producători din judeţele: Alba, Arad, Braşov, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Sibiu.

Vizitatorii vor putea găsi, la standurile expoziţiei cu vânzare, bucate tradiţionale atent selecţionate, precum: brânza de burduf Loman, sloi de oaie, „lichie” (Alba), preparate din carne de porc, rasa mangaliţa, dulceaţă de prune (silvoiţa), prăjituri şi plăcinte Maramureşene (Satu Mare), plăcintă întinsă de Turnu (Arad), kurtoş, pâine, gulaş (Harghita), virşli şi preparate din ciperci ECO (Hunedoara), pălincă (Sălaj), brânza de burduf în coajă de brad, dulceaţă de trandafiri (Brasov), telemea de Mărginimea Sibiului, urdă, unt şi produse din capră, miere şi preparate, siropuri şi dulceţuri ECO (Sibiu), şi multe altele.

Standurilor cu produse li se vor adăuga ateliere culinare care vor permite familiarizarea cu modul de preparare a unor delicatese tradiţionale ce vor fi puse la dispoziţia cumpărătorilor: gulaş, ied la ceaun, miel la ceaun, plăcinte, dulceaţă de prune silvoiţa, preparate din carne de porc Mangalita, „lichie”, must stors la faţa locului, pastramă, cocoloş cu brânză, balmoş, „scovărzi”, etc.

De asemenea vizitatorii se vor bucura de un program folcloric susţinut de artişti din zona Alba, Hunedoara, Maramureş şi Sibiu.

Vizitarea târgului se va face pe baza biletelor şi abonamentelor de intrare în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA.

Program

Sâmbătă, 21 septembrie

ora 10:00 – Deschiderea târgului

ora10:30 – 16:00 – Ateliere culinare

ora11:00 –13:00 – Program artistic: Cântece şi dansuri populare româneşti din zona

Alba, Hunedoara, Maramureş şi Sibiu.

Duminică, 22 septembrie

ora 10:00 – Deschiderea targului

ora 10:30 – 16:00 – Ateliere culinare

ora 12:00 –13:00 – Program artistic: Cântece şi dansuri populare româneşti din zona

Alba , Hunedoara, Maramureş şi Sibiu

ora 17:00 – Festivitatea de închidere a Târgului de bucate tradiţionale.

In cadrul acestui articol puteti urmari inregistrarea audio a conferinţei de presă, organizata ieri, privind ediţia aniversară a Târgului de țară, organizat în perioada 21 – 22 septembrie 2013, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA.

In materialul audio ii veti putea asculta, in ordine, pe:

– Valeriu Ion Olaru, director general al C.N. M. ASTRA

– Romeo Cristea, vicepreşedintele Asociaţiei Producătorilor de ProduseTradiţionale şi Ecologice „Mărginimea Sibiului”

– Lucian Robu, muzeograf C.N.M. ASTRA.