Statistici: Prostitutie in randul copiilor fugari din SUA

Mii de copii isi părăsesc casele lor, in intreaga lume, din cauza unui tratament dur, în căutarea unei vieți mai bune. Fetele, de multe ori, raportează că au fost violate de tatii lor vitregi, iar altele mărturisesc că au fost bătute si abuzate.

Din păcate, aceasta este o practică comună, afirma intr-un material radioul Vocea Rusiei: Departamentul de Justiție al SUA a estimat recent că aproximativ 450.000 de copii fug anual de acasă in Statele Unite, iar o treime dintre adolescentii de pe stradă vor incheia cel mai probabil prin a se prostitua, mai ales în orașele mari.

Un studiu publicat in luna mai, de către Universitatea Fordham, care a intervievat aproape 200 de tineri fugari fără adăpost, luati aleatoriu din New York City pe parcursul anului trecut, constata ca aproape unul din patru astfel de tineri, fie a fost victima traficului de persoane, fie si-a vandut trupul, pentru nevoi de bază cum ar fi hrana și adăpostul.

Dintre participantii la sondaj, aproape jumatate au raportat ca au facut acest lucru deoarece nu aveau un loc sigur unde sa doarma.

“Nimeni nu se trezește și spune: Vreau să fiu o prostituată, de astăzi. De foarte multe ori fetele stau cu proxenetii lor, mult timp după ce cresc. Cred că oamenii trebuie să înțeleagă că nu este o alegere pe care o facem. Este o situație de viață care ne determina sa facem lucrurile necesare supraviețuirii” – a marturisit una dintre fetele prostituate, pentru The New York Times.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.