Franta: tanar islamist, arestat pentru sustinerea terorismului. Premiera in aplicarea unei noi legi

Pentru prima dată în Franța, un tânăr de 26 ani, traducator al unui site de propagandă islamistă, a fost arestat, pentru “sustinerea” terorismului și “provocare” la terorism.

Tanarul, convertit la Islam, lider al unui site-web jihadist, in limba franceză, și traducător al unui jurnal on-line de propagandă al-Qaeda, a fost arestat in aceste zile, în Calvados, conform unui anunt emis de Procuratura din Paris.

Este pentru prima data cand legea din decembrie 2012, conform careia o persoană poate fi retinuta si pusa sub acuzare pentru sustinerea terorismului sau incitare la terorism, este pusa in aplicare. Aceste infracțiuni se pedepsesc cu cinci ani de închisoare și o amendă de 45.000€.

Tanarul este casatorit cu o franco-marocana.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.