Papa Francisc: Biserica Catolica nu trebuie sa se amestece in viata gay-lor si lesbienelor

Papa Francisc a spus ca Biserica are dreptul sa-și exprime opiniile, dar nu sa “interfereze spiritual” cu viața gay-lor și lesbienelor, extinzand astfel comentariile explozive pe care le făcuse în iulie, conform carora acesta nu-i poate judeca pe homosexuali.

Papa a mai adaugat, de asemenea, că edificiul moral al Bisericii Catolice s-ar putea “prabusi ca un castel din carti de joc”, dacă nu isi armonizeaza normele sale, impartite, despre avort, homosexuali și contracepție, cu nevoia mare de a face din Biserica un loc plin de mila, mai primitor pentru toți.

“Noi nu putem insista numai pe aspectele legate de avort, pe căsătoriile între homosexuali și pe utilizarea metodelor contraceptive. Acest lucru nu este posibil”, a declarat Francisc pentru un grup de reviste iezuite, care a publicat observațiile sale în mai multe limbi.

“Nu am vorbit prea mult despre aceste lucruri, și am fost mustrat pentru asta. Dar, când vorbim despre aceste probleme, trebuie să vorbim despre ele într-un anumit context”, a insistat el.

“În Buenos Aires, am primit scrisori de la persoane homosexuale, care “sufera la nivel social”, pentru că mi-au spus că simt cum Biserica ii condamna întotdeauna. Dar, Biserica nu vrea să facă acest lucru”, a spus Pontiful născut în Argentina.

Francisc, facand referire la primele sale observații vizavi de homosexuali, a cauzat furori în iulie. Vorbind cu reporterii despre o excursie în Brazilia, el a spus: “Dacă o persoană este gay și Il caută pe Dumnezeu și are bunăvoință, cine sunt eu să o judec?” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

El a mai spus ca a fost întrebat dacă aproba homosexualitatea. “Am răspuns cu o altă întrebare: Spune-mi, atunci când Dumnezeu se uită la o persoană gay, nu susține existența acestei persoane, cu dragoste, sau o respinge și o condamnă?”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.