Oficial de top al Fratiei Musulmane, angajat de top al Administratiei SUA

Un oficial de top al Fratiei Musulmane, Gehad Al-Haddad, care a fost arestat la Cairo, in aceste zile, și a fost acuzat de incitare la violență, a lucrat in Fundația Clinton.

Înainte de a accede in pozitia de purtător de cuvânt al Frăției și de consilier al lui Morsi, Al-Haddad a slujit timp de cinci ani ca oficial de top al Fundatiei Clinton, un grup non-profit fondat de fostul președinte Bill Clinton, potrivit radioului Vocea Rusiei, care citeaza Washington Free Beacon.

El a fost crescut într-o familie de suporteri proeminenti ai Frăției și a devenit imaginea publică a organizației islamiste, imediat după ce a părăsit postul din Fundatia Clinton.

Cu toate acestea, o mare parte din munca sa oficială cu Frăția a avut loc în timp ce el era încă angajat al Fundației Clinton.

Al-Haddad a servit ca director de oras al Fundatiei Clinton, din 2007 și până în august 2012, conform profilului propriu pe LinkedIn.

Între timp, oficialul a lucrat insa si pentru Fratia Musulmana, incepand noua activitate, în Cairo, în februarie 2011, când a preluat controlul proiectului Renașterii, un program de redresare economică, al Frăției.

Haddad a spus ca a aplicat cunoștințele pe care le-a insusit la Fundația Clinton, pentru a lucra la proiectul Renasterii. El-Haddad a părăsit Fundatia Clinton, în august 2012, la două luni după ce Morsi a preluat Președinția egipteană. Fundatia Clinton nu a oferit niciun raspuns la intrebarile puse pe aceasta tema, conform aceluiasi radio.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.