Cursuri on-line pentru pregatirea diaconilor din Biserica

Ca parte a misiunii sale de pregătire a candidaților la vocația de diacon al Bisericii Ortodoxe din America, un curs on-line, despre istoria Bisericii, este disponibil incepand cu 27 septembrie 2013.

Acest curs este oferit cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Mitropolit Tihon si a directiei Consiliului de Educația Teologică al Sfântului Sinod al Episcopilor.

Protopopul John H. Erickson (foto), profesor emerit de Istoria Bisericii, al Seminarului Sf. Vladimir, Yonkers, NY, va preda cursul, care se va întinde pe aproximativ 14 săptămâni consecutive, on-line, cu prelegeri audio, înregistrate săptămânal, live chat și alte instrumente ale mediului de învățare on-line.

“Intrucat Sfântul Sinod al Episcopilor și Consiliului Învățământului Teologic urmaresc consolidarea procesului de formare diaconală, vom căuta să profitam de instrumente on-line, pentru a spori calitatea instruirii noastre”, a explicat Arhidiaconul Kirill Sokolov.

“Candidații diaconali vor interacționa reciproc, on-line, și au mai mult timp pentru a lucra fata-in-fata cu preotii lor, in ce priveste pregătirea lor personala pentru slujire”.

Acest curs este deschis candidaților înscriși în programul vocatiei Diaconale și alți elevi speciali, cum ar fi diaconii hirotoniți deja.

Pregatirea va incepe pe 27 septembrie, cu un apel la conferința, de bun venit si de introducere in structura cursului. Taxa de înscriere este de 125$.

Programul de vocatie diaconala este un program de studiu teologic oferit de Sfântul Sinod al OCA, necesar pregatirii celor care urmeaza sa fie hirotoniti ca diaconi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.