Pride Parade Belgrad 2013: o conditie pentru un raport pozitiv al CE privind integrarea Serbiei?

Primul-ministrul sârb și ministru de interne Ivica Dacic a declarat ieri ca evaluarea securitatii pentru Pride Parade Belgrad (Parada homosexualilor, din Belgrad), care este programată să aibă loc pe 28 septembrie, este încă în curs de desfasurare, existand opinii diferite care cresc ca numar cu fiecare zi cu care evenimentul se apropie.

Dacic a declarat că desfășurarea evenimentului este condiționată de siguranța participanților și a altor persoane.

“Guvernul nu discută aceste lucruri. Există instituții a căror sarcină este exact asta. Noi nu vorbim despre o decizie politică aici, iar guvernul nu a luat o decizie politică pentru a stabili dacă ceva va fi sau nu va fi interzis”, a declarat Dacic reporterilor din orasul sudic sarbesc Nis.

Dacic a explicat că Ministerul de Interne nu autorizează adunările publice, ci doar le interzice în cazul în care este necesar.

S-a mai pus si intrebarea de ce organizatorii paradei gay au programat evenimentul pentru luna septembrie, chiar înainte de concluzia raportului Comisiei Europene privind progresul integrării europene a Serbiei. Dacic a subliniat că, în urmă cu trei ani, o parada gay a fost pregatita în Belgrad și a fost haos pe străzi, aducand o mare rușine Serbiei. El a spus că nimeni nu are dreptul să încalce drepturile comunității LGBT, iar comunitatea are aceleași drepturi ca și ceilalți cetățeni.

“Ca minoritate, ea trebuie insa să tina cont sa nu jigneasca sentimentele majorității”, a declarat Dacic, conform Tanjug.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.