publicat în: Arhivă

Misiunile preoţilor profesori din Postul Crăciunului 2008 – Alba Iulia

În perioada Postului Crăciunului preoţii profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă şi de la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia vor participa împreună cu studenţii şi cu elevii teologi la diverse misiuni în parohiile din Eparhia Alba Iuliei. Scopul acestor misiuni este acela de a întări comunităţile mici şi de a impulsiona cântarea, slujirea şi predica în aceste parohii.

Primele două grupuri de misiune au participat duminică 23 noiembrie 2008 în parohiile Şugag şi Săsciori din protopopiatul Sebeş. Participând Părintele Ilarie Moldovan, duhovnicul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia şi inspector la Centrul Eparhial, care a fost la Şugag şi părintele profesor Ovidiu Panaite care a fost la Săsciori.

Următoarele două grupe de misiune au fost în data de 7 decembrie 2008 în protopopiatul Blaj, localităţile Crăciunelul de Jos – Pr. Prof. Mihai Himcinschi şi la Cistei – Pr. Prof. Dumitru Vanca.

Ultimele două grupuri de misionari au mers duminică, 14 decembrie 2008, în protopopiatul Târnăveni, respectiv în parohiile Bobohalma – Pr. Arhid. Nicolae Topârcean, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia iar în parohia Cucerdea – Pr. Prof. Arhid. Alin Albu.

Toate aceste misiuni au fost organizate cu binecuvântarea IPS Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei.