Dalmanoutha: a fost descoperit orasul in care Iisus a plecat dupa ce a hranit peste 4000 de oameni

Un oraș datând de mai mult de 2.000 de ani a fost descoperit pe coasta de nord-vest a Mării Galileii, Ginosar în valea Ginosar din Israel.

Orașul antic ar putea fi Dalmanuta (sau Dalmanoutha), din tinutul Magdala, descris în Evanghelia lui Marcu (8; 5-10), ca locul in care Iisus a plecat după ce a hrănit in mod miraculos mai multe mii de persoane (4000 de persoane – cea de-a doua minune de acest fel), prin inmultirea pestilor si a celor 7 paini, conform lui Ken Dark, de la Universitatea Reading din Marea Britanie, a carui echipa a descoperit orașul în timpul unui sondaj de teren.

Arheologii au stabilit ca o barca celebra, datând de aproximativ 2.000 de ani, descoperita în 1986, a fost găsita de fapt pe țărmul orașului nou descoperit.

Barca a fost scoasa la lumina zilei cu două decenii în urmă, dar descoperirea orasului ofera noi informatii despre ceea ce se afla in imprejurimile sale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.