Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei ar putea fi recunoscuta de San Marino

Conform unui raport de ultima ora al Patriarhiei Romane, PS Episcop Siluan a avut ieri o întâlnire cu cei doi căpitani regenți ai Republicii San Marino, Antonella Mularoni și Denis Amicii, pentru a discuta pe marginea recunoasterii Episcopiei Ortodoxe Romane.

Conform aceluiasi raport, in San Marino locuiesc peste 150 de români, un preot deja oficiind slujbe in fiecare duminica.

În aceeasi seara, PS Părinte Episcop Siluan a condus o slujbă de Te Deum, in Paraclisul ”Sfânta Muceniță Marina” din San Marino. Slujba a fost urmata de un concert de muzică bizantină.

Republica San Marino este unul dintre cele mai mici state independente din Europa și din lume, o enclavă situată în centrul Italiei.

San Marino este o republică, cu un parlament de 60 de membri, cu Marele Consiliu General și cu 2 șefi ai statului: Capitani Reggenti care sunt în funcție timp de câte 6 luni. San Marino se află in Peninsula Italiei, în apropierea țărmului Adriatic. Tara are suprafată de 60 km2 și 30.000 de locuitori.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.