Jihadul sexual: femeile tunisiene, livrate pentru teroristii sirieni, pe ruta Libia-Turcia-Siria

Femeile tunisiene sunt implicate în asa-numitul “jihad sexual”, în Siria, pentru a satisface dorințele sexuale ale militantilor islamisti, a declarat Ministrul de Interne tunisian, Lotfi Ben Jeddou.

“Acestea au contacte, fiecare, cu 20, 30 sau 100 de jihadisti. După aceste contacte, majoritatea dintre ele se întorc insarcinate”, a adăugat ministrul, fără a menționa numărul femeilor siriene care au revenit gravide. Între timp, mass-media locala a menționat cel puțin 100 de femei tunisiene care au plecat în Siria, implicate în “jihadul sexual”, despre care ministrul sirian a spus ca nu mai este un secret în țară.

Discursul Ministrului de Interne se justifica prin faptul ca se impunea o reactie, probabil, la rapoartele mediei locale, dupa cum a apreciat redactorul-șef al unui cotidian tunisian Al Shuruk Safian al-Aswad, într-un interviu pentru radioul Vocea Rusiei. El consideră că reacția guvernului este una târzie și insuficienta.

“La începutul crizei siriene, islamiștii au organizat livrarea de femei tunisiene pentru teroriștii sirieni. Figurile pseudo-religioase au prins fetele în plasele lor si le spala creierele. Astăzi, nici familiile lor, nici societatea nu mai are nevoie de aceste femei care s-au întors însărcinate din Siria”.

Oamenii din Tunisia sunt indignați de faptul că autoritățile tunisiene nu fac nimic și ignoră această problemă. Toate organizațiile pentru drepturile omului, din Tunisia, discuta puternic subiectul, toate acestea sustinand ca trebuie sa fie efectuata o ancheta, pentru a-i descoperi pe toti cei care au fost implicați în această formă de prostituție. Avem de-a face, aici, cu un sistem organizat, care este legalizat de către pseudo-preoți islamici.

De asemenea, trebuie menționat, aici, că procentajul tunisienilor care se numara printre militanții luptători din Siria este unul foarte mare. Mai mult de 2.000 de militanți tunisieni au fost deja uciși în Siria, iar numarul femeilor care sunt folosite ca sclave sexuale acolo este foarte mare, mai mare decât spun cifrele oficiale. Există femei de toate vârstele, implicate, de la copii pana la femei în vârstă. Ele sunt trimise în Libia, apoi în Turcia și din Turcia în Siria.

Invitatul postului de radio Vocea Rusiei a mai explicat, in interviu, si cum a fost posibil ca Tunisia sa se transforme într-un mare exportator de militanți și de “sex-jihadiști”.

“Acestea sunt rezultate ale revoluției din 2011, când islamiștii radicali au venit la putere în Tunisia. Preoții salafisti care au sosit în Tunisia au început recrutarea de militanți și de sotii temporare, pentru ei. Lipsa unei politici interne normale, le permite preoților salafisti să pună în aplicare propria politică. Potrivit statisticilor oficiale, după revolutia din 2011, peste 100.000 de copii nu au mai mers la școală. Ei nu primesc nici macar o educație alternativă. Asta înseamnă că 100.000 de tinerii needucați sunt supusi influenței extremiștilor. Prin urmare, în cazul în care autoritățile tunisiene continuă să rămână inactive, situația din țară se poate agrava” .

Între timp, Ministerul de Interne Tunisian a înăsprit măsurile de control pe aeroporturi, pentru a preveni deplasarea, atât a femeilor cat și a bărbaților, in Siria, conform declaratiei Ministrului de Interne tunisian, Ben Lotfi Jeddou, acesta adăugând că, după ce a venit la conducere, în luna martie a acestui an, guvernul a oprit plecarea a aproximativ 6.000 de cetățeni tunisieni, in Siria.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.