Mall-ul din Nairobi: Luati-va trupele, sau pregatiti-va de un razboi lung si sangeros!

Liderul gruparii somaleze militante islamiste Al Shabaab a confirmat pentru prima data pretențiile membrilor grupului său, care s-a aflat în spatele atacului de la un mall din Nairobi, in urma caruia au fost ucise 72 de persoane și a fost distrusa o parte a complexului (vezi ARHIVA).

Într-un mesaj audio postat pe un site web legat de Al Shabaab, ieri seara, Ahmed Godane, cunoscut si sub numele de Mukhtar Abu al-Zubayr, a declarat că atacul de la mall a venit în urma represaliilor din timpul incursiunii Kenyei, din octombrie 2011, în sudul Somaliei, pentru a-i zdrobi pe insurgenți.

“Luati-va trupele afară, sau pregătiti-va pentru un război de lungă durată, sânge, distrugere și inlaturare”, a declarat Godane în mesaj, aparent îndreptat catre guvernul din Kenya.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.