Polonia: Parlamentarii sar in apararea crestinilor. Initiativa care onoreaza o tara crestina

Membrii Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului Polonez au aprobat în unanimitate un proiect de rezoluție care exprimă solidaritatea cu comunitățile creștine din Siria și Egipt.

În document, parlamentarii fac apel la guvernul și serviciile diplomatice poloneze sa faca lobby la Forumul Uniunii Europene și în alte parti, pentru apărarea creștinilor.

Ministrul adjunct de externe Artur Nowar-Far a amintit în cadrul ședinței Comisiei că Ministrul de Externe Radoslaw Sikorski a discutat despre necesitatea urgentă de protejare a creștinilor, în discuțiile sale cu mulți politicieni străini, inclusiv, in cea mai recenta, cu secretarul de stat american John Kerry.

Artur Nowar-Far a salutat inițiativa parlamentară, spunând că importanța sa nu trebuie insa supraestimata.

“Acum este momentul pentru Parlamentul Polonez sa-si faca auzită vocea în această problemă gravă”, a spus el.

Proiectul de rezoluție vorbește de solidaritate cu comunitățile creștine care sunt victime ale crimelor și persecuțiilor din întreaga lume, în special în Siria și Egipt, țări care sunt cuprinse de războaie și de tulburări sociale.

În document, parlamentarii polonezi apeleaza la comunitatea internațională, pentru ca aceasta să întreprindă acțiuni îndrăznețe în apărarea creștinilor, împotriva exterminarii lor.

“Lumea contemporană nu poate sta cu mâinile în sân, atunci când oamenii sunt uciși doar pentru că vor să rămână fideli convingerilor lor religioase”, spune proiectul de rezoluție.

Creștinii constituie circa 9% din populatia siriana.

De cand ciocnirile au izbucnit în Siria, în primăvara anului 2011, elementele extremiste islamice din cadrul forțelor rebele au fost pe larg acuzate de atacuri asupra creștinilor. Se estimeaza că 15-25% din forțele rebele au legaturi cu grupurile de extremiști islamici. (foto: Catolicismul in Polonia)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.