Papa Francisc va anunta astazi data la care doi predecesori ai sai vor fi canonizati

Papa Francisc va anunta astazi data la care predecesorii sai, Ioan Paul al II-lea și Ioan al XXIII-lea, vor fi facuti sfinti in cadrul unei ceremonii care se spera sa atraga sute de mii de pelerini.

Popularul Papa polonez Ioan Paul și predecesorul său italian, doua dintre cele mai influente figuri ale Catolicismului, vor fi canonizati in cadrul unei ceremonii comune, la Vatican, probabil pe 27 aprilie 2014.

Fără precedent, dubla canonizare a doi Papi este văzută de comentatori ca fiind o încercare de depasire a unei divizari traditionale stânga-dreapta a Bisericii.

“Ioan al XXIII-lea este, în general, un erou pentru aripa progresivă a Bisericii, în timp ce Papa Ioan Paul al II-lea este, de obicei, apreciat de conservatorii catolici”, a declarat John Allen, expert al Vaticanului, pentru US National Catholic Reporter.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.