Arheologii bulgari uimiti: Zeus apare deasupra sapaturilor din templul antic

O echipă de arheologi bulgari, condusa de Dr. Ivan Hristov, a descoperit un basorelief neobișnuit de mare, al lui Zeus, în apropiere de satul bulgar Starosel.

Vestea a fost anunțată de către Muzeul Național de Istorie al Bulgariei, prin Agenția Focus.

Echipa de arheologi a descoperit basorelieful mult mai mare decât cele obișnuite, in partea centrală a unui templu antic.

Presa locala s-a aratat, insa, impresionata de o intamplare uimitoare care s-a intamplat exact in momentul in care arheologii descopereau artefactul: un vultur mare a apărut in zbor deasupra locului in care acestia se aflau. Odata ce zeul antic grecesc Zeus a fost frecvent prezentat ca un Vultur, unii dintre arheologi au inceput sa glumeasca pe marginea faptului că Zeus ar fi venit personal să isi priveasca sanctuarul, de sus.

Basorelieful a fost descoperit în timp ce arheologii excavau muntele Kozi Gramadi, din Muntii Sredna Gora, în satul Starosel, aproape de stațiunea Hissar, în centrul Bulgariei, conform numarului de astazi al publicatiei Novinite.

Cetatea, situata pe muntele Kozi Gramadi, a fost construita in secolelel VI-V î.Hr. și era folosita drept capitala a vechiului trib trac din centrul Bulgariei.

Arheologii cred că regiunea a fost un centru puternic al Traciei antice, în secolul IV î.Hr. Aceasta a fost distrusa în timpul apariției statului macedonean al lui Filip al II-lea, în 342-341 î.Hr.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.