Piata Bardo: Tunisienii asteapta caderea guvernului islamist

O piata din capitala Tunisiei, Tunis, a devenit centrul opoziției fata de legile islamiștilor care guverneaza tara, dupa modelul Pieței Tahrir din Cairo și al Pieței Taksim din Istanbul.

Noapte dupa noapte, incepand din 27 iulie, de la înmormântare politicanului din opozitie, Mohamed Brahmi, care a fost ucis, mii de tunisieni asteapta căderea guvernului, ocupand o piata aflata în fața clădirilor Parlamentului, în suburbia Bardo.

Prezenta se diminueaza doar în timpul zilei, atunci cand demonstranții cauta sa se adăposteasca de soarele arzator, conform radioului Vocea Rusiei.

Bardo este sediul Parlamentului, care a fost ales la nouă luni dupa Revoluția Iasomiei, din ianuarie 2011, și a cărui legitimitate, împreună cu cea a guvernului, este acum contestata.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.