Un renumit preot ortodox a fost ucis in Pskov. Criminalul: diavolul mi-a cerut sa-l omor!

Parintele ortodox Paul Adelheim a fost ucis in urma cu o zi, în Pskov, Rusia, de un dezechilibrat psihic, în Biserica Sfinților Constantin și Elena.

Suspectul, născut în anul 1986, a fost arestat.

Conform martorilor, omul, care l-a ucis pe preot cu un cuțit, a strigat in biserica, afirmand ca “diavolul i-a cerut să-l omoare”.

Părintele Paul, care abia împlinise varsta de 75 de ani, pe 1 august, provenea dintr-o familie germana din Rusia. Bunicul său, un industriaș, a fost împușcat în anul 1938, iar tatăl său în 1942. El a crescut într-un orfelinat, după arestarea mamei sale, alăturandu-se mai târziu locului său de exil, în Kazahstan.

A fost ucenic in Lavra Kievului si a studiat la seminarul din Kiev, dar a fost exclus din motive politice.

A devenit preot dupa ce si-a incheiat seminarul la Moscova, primind o biserica in Kagan, Uzbekistan, în 1964. A reusit sa construiasca o noua biserica pentru parohie, dar a fost arestat în anul 1969 și condamnat la trei ani de detenție pentru “calomnie la adresa puterii sovietice”.

El a părăsit tabăra de detentie, în anul 1972, cu un picior de lemn, in urma unui accident. Atașat, din 1976, al Eparhiei de Pskov, căsătorit, cu trei copii, Pr. Pavel a fost paroh a două parohii, unde a organizat o scoala de cor și un orfelinat pentru copiii cu handicap.

El a fost, de asemenea, autor al unor publicații în domeniul dreptului canonic și al vieții Bisericii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.