publicat în: Arhivă

Lapte pentru nou-nascutii sirieni, de la ortodocsii rusi. UE renunta la sustinere

Reprezentanții Societatii Imperiale Ortodoxe Palestina și ai Bisericii Ortodoxe Ruse au oferit echipamente medicale in valoare de aproximativ trei milioane de ruble Damascului, conform declartiei Ieromonahului Efrem, reprezentant interimar al Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii pentru Patriarhul Antiohiei.

Ajutoarele umanitare au inclus pachete pentru ingrijirea noilor-nascuti, scaune cu rotile, mașini automate de ventilație, cărucioare pentru accidentati și medicamente (greutatea totală ajungand la aproximativ două tone), a declarat ieri, pentru Itar-Tass, ieromonahul Efrem.

“Spitalele ne-au cerut acest lucru. Am vizitat, insa, un spital militar și o clinică pentru copii din Damasc, pentru a afla care le sunt nevoile”, a spus ieromonahul Efrem.

În plus, delegația rusă a vizitat centrul de ajutor umanitar al Bisericii Ortodoxe a Antiohiei, unde două loturi de medicamente au fost livrate pe parcursul a două săptămâni.

“În fiecare zi, ei asista 800 de refugiați și ajuta pe oricine, indiferent de credinta sa. Din păcate, focurile ne-au forțat să părăsim centrul imediat”, a mai declarat Efrem.

Instituțiile medicale au nevoie de alimente pentru copii – formulele pentru sugari, care înlocuiesc laptele matern. De cand UE a renuntat sa-i mai sustina pe sierieni, a fost solicitat ajutor Bisericii Ortodoxe Ruse. Ieromonahul Efrem a asigurat că Biserica Ortodoxă Rusă, care a continuat sa ajute Siria, va încerca să rezolve problema.

Delegația rusă s-a mai întâlnit, de asemenea, cu Patriarhul Ioan X al Antiohiei și cu Muftiul Badreddin Hassoun din Siria.

La sfârșitul lunii iunie, Patriarhul Kirill le-a cerut rușilor sa ii ajute pe frații lor din Siria.

“Nu putem opri războiul. Dar vom putea să ne rugăm pentru ca acesta să înceteze cât mai curând posibil și ii putem ajuta pe frații nostri creștini… Vă cer să urmati exemplul lui Hristos și sa ii ajutam pe frații noștri”, a spus Patriarhul Kirill, vizavi de evenimentele tragice din Siria.