Patriarhul Georgiei, catre Iran: Va rog sa nu aplicati sanctiuni impotriva crestinilor georgieni!

Patriarhul Ilie al II-lea i-a cerut Iranului să nu aplice sancțiuni împotriva georgienilor care se re-convertesc la Creștinism.

Catolicosul-Patriarh al Întregii Georgii, Ilie al II-lea, a primit o delegație religioasa a Iranului. Întâlnirea a avut loc la Patriarhia Georgiei, la care a luat parte influentul reprezentant al clerului iranian, Ayatollahul Shahristani.

Patriarhul a inmanat o solciitare Ayatollahului, pentru georgienii care trăiesc în Iran si care se re-convertesc la Creștinism.

“După cum știți, strămoșii georgienilor pe care Shahul Abbas i-a stabilit în Persia, au fost creștini. Unii georgieni care trăiesc în Iran și viziteaza Georgia, revin la Creștinism. V-aș ruga să nu aplicati sanctiuni împotriva lor. Este posibil?”, a spus Patriarhul.

Ca raspuns la aceasta întrebare, Ayatollahul a declarat ca va lua in considerare cererea: “Aceasta depinde de stat, noi suntem religiosi, dar vom examina cererea”, a adăugat Ayatollahul Shahristani.

Potrivit expertului in probleme caucaziene, Mamuka Areshidze, vizita lui Shahristani este o demonstratie a angajamentului său față de inițiativele de pace din zona caucaziană și o manifestare a relației bune cu Patriarhul georgian. În același timp, el a mai declarat ca scopul vizitei clericilor iranieni este examinarea starii relațiilor dintre creștinii și musulmanii din Caucaz.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.