Un preot si calugar fals din Slobozia colinda prin Republica Moldova si Romania

Ca urmare a mai multor sesizări din partea unor clerici şi laici, reprezentantii Mitropoliei Moldovei – Patriarhia Moscovei, aduc la cunostinta publicului faptul că, “în ultima vreme, prin mănăstirile (şi chiar parohiile) din România şi Republica Moldova, umblă un tânăr individ pe numele Găzdaru Marian, originar din Slobozia (jud. Ialomiţa, România), care se dă drept ‘ieromonahul Gavriil’”.

Conform Mitropoliei, acesta se fotografiaza alaturi de alti clerici si personalitati bisericeşti, pentru a castiga increderea oamenilor. “În acelaşi timp, sute de oameni se plâng că au fost rugaţi să-l găzduiască, după care l-au văzut beat şi ademenind fete tinere.

Un preot, care l-a spovedit o perioadă de timp, anunta ca personajul avea tendinţe schismatice şi chiar dereglări psihice.

“Cei care-l cunosc afirmă că acesta n-a fost niciodată călugărit şi hirotonit sau, cel mult, a fost „hirotonit” de pseudo-mitropolitul Ioan Preoteasa, din aşa-zisa “Biserică secretă”, dar nu de Preasfintitul Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor al Sloboziei, cum se prezenta el” – mai precizeaza reprezentantii oficiali ai Mitropoliei din Chisinau.

“Pe ambele maluri ale Prutului, deja bântuie câţiva astfel de „(arhi)episcopi” şi mai mulţi „preoţi”, pe care lumea-i ia de buni” – avertizeaza Mitropolia. “Sub masca luptei cu ecumenismul, ei se rup de Biserică şi trec în diferite grupări pseudo-eclesiastice, unde acced foarte repede în trepte bisericeşti pe care nimeni nu le recunoaşte”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.