Schimb de prizonieri intre Armenia si Azerbaidjan: Karekin al II-lea ii cere ajutorul Patriarhului Rusiei

Patriarhul Suprem și Catolicosul tuturor armenilor, Karekin al II-lea, i-a cerut liderului spiritual azer, Sheikh-ul-Islam Haji Allahshukur Pashazadeh, sa asigure eliberarea soldatului armean Hakob Injighulian, care a fost capturat în timp ce trecea accidental granița azera in ziua de 7 august, conform unei informatii transmise de Pr. Vahram Melikyan, șeful Serviciului de Informatii al Tronului din Etchmiadzin.

In plus, Sanctitatea Sa Karekin al II-lea i-a trimis un mesaj Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, cerându-i acestuia sa solicite autorităților azere rezolvarea acestei chestiuni.

În noaptea de 7 august, Hakob Injighulian, un cetățean armean și recrut al armatei, a trecut granița azera și, ulterior, a fost capturat de soldatii azeri. Conform informațiilor preliminare, Injighulian si-a pierdut orientarea pe teren și a trecut din greșeală linia de granita.

Armenia s-a oferit sa elibereze un prizonier de război din Azerbaidjan, saptamana trecuta, in incercarea de asigurare a eliberarii soldatului armean.

Ministrul adjunct al Apărării, Davit Tonoyan, a declarat cu acea ocazie că Firuz Farajev, un soldat azer care a trecut în Armenia cu un an în urmă, “si-a schimbat gandirea, exprimandu-si dorința de a reveni în Azerbaidjan”.

Nu s-a primit niciun răspuns oficial la aceasta propunere, inca, din partea Azerbaidjan-ului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.