Ateismul extremist si construirea de biserici – o psihoza artificiala, sponsorizata din afara

Un grup de activiști, de pe langa Biserica Ortodoxă Rusă, a instituit un centru impotriva ateismului extremist, care, în opinia grupului, este promovat în principal de organizații sponsorizate din străinatate.

Decizia a fost anunțata săptămâna trecuta, la o întâlnire între locuitorii orașului și deputații Consiliului Județean.

“Ateismul extremist este in creștere, în prezent. Acesta este sustinut de diferite Fundatii si ONG-uri cu sedii în afara granițelor rusești”, se arată în primul comunicat al noii mișcări.

Grupul sustine ca dușmanii sai se opun dreptului cetatenilor la libertatea de gândire, conștiință și religie, garantat de Constituție.

În special, activiștii au enumerat incidentele in care anumite persoane au protestat împotriva construirii de noi biserici, “creând o psihoză artificială și mergand pana la isterizarea si intimidarea publicului”, citând legi inexistente și declarand toate discuțiile publice ilegale.

Comunicatul subliniaza faptul că extremiștii atei au actionat, de multe ori în numele locuitorilor din zonă, prin crearea de grupuri, adevaratii lideri preferand sa rămână în umbra.

Autoritățile orașului Moscova, împreună cu Biserica Ortodoxă Rusă, pun in aplicare, în prezent, așa-numitul “Program-200” – un plan prin care 200 de biserici ortodoxe trebuie să fie ridicate în întreaga capitală, în următorii 10-15 ani. Mass-media rusă a estimat ca bugetul total al programului ajunge la aproximativ 1 miliard de dolari, iar finanțarea vine dintr-un fond non-guvernamental. Autorii programului susțin că, după ce programul va fi pus în aplicare, va exista o biserică pentru fiecare 20.000 de locuitori, situata la 1 km sau mai puțin de zonele rezidențiale.

În septembrie 2012, capul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, a declarat într-un discurs public ca Creștinismul este tinta unui atac concertat, din partea forțelor care s-au opus renașterii naționale a rușilor, menționând că pretinsa fuziune dintre Biserică și autorități nu este altceva decat un mit creat în mod deliberat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.