Presedintele Camerunului inchide cateva sute de biserici penticostale

Mai multe sigilii au fost deja aplicate pe usile a zece edificii religioase penticostale din Yaounde, capitala Camerunului. Zeci de alte clădiri, aparținând “Bisericilor Renasterii”, au fost închise în toată țara.

Autoritățile citează “activități contrare legii și moralitatii” și “existența lor ilegală”.

Vineri, 23 august, subprefectul primului sector din Yaounde, Jean-Paul Tsanga Foe, a prezentat o listă cu zece edificii religioase penticostale, închise “din lipsa unei baze legale, in urma unor activități contrare legii și moralitatii(…)”.

Zeci de alte lacasuri de cult apartinand Bisericii Penticostale au fost, de asemenea, închise și în alte orașe, printre care Douala (sud), Bafoussam (vest) și Bamenda (nord-vest), în ultimele săptămâni.

Potrivit radioului de stat, mai mult de 500 de lacasuri fara autorizatie, apartinand penticostalilor, exista doar in Yaounde. Camerunul recunoaste 48 de religii, creștinii și musulmanii reprezentand marea majoritate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.