Orientul Mijlociu: Patriarhul Ioan X al Antiohiei ii multumeste Patriarhului Kirill

Preafericitul Părinte Patriarh Ioan al X-lea al Antiohiei și al întregului Răsărit a trimis un mesaj Sanctității Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, în care și-a exprimat recunoștința pentru eforturile pe care Biserica Ortodoxă Rusă le face in apararea creștinilor din Orientul Mijlociu.

În scrisoarea sa, Preafericitul Părinte Patriarh Ioan al X-lea a menționat marcarea celor 1025 de ani de la Botezul Rusiei, care a avut loc la Moscova, Kiev și Minsk, cu participarea primatilor și reprezentanților tuturor Bisericilor Ortodoxe locale, spunând: “am a fost… atât de fericit sa vad o asemenea adunare frateasca, in Altarul Sfant dumnezeiesc, lăudându-L pe autorul vieții, Domnul nostru Iisus Hristos, care a binecuvântat Rusia și poporul rus și a acordat acestei mari națiuni toate binecuvântările cerești pentru a fi marturisitori adevărati și sinceri ai creștinătatii”.

Potrivit Preafericirii Sale, “cu sentiment profund de respect și apreciere”, acesta a aflat despre declarația șefilor și reprezentanților Bisericilor Ortodoxe locale, reuniti pentru celebrarea celor 1025 de ani de la Botezul Rusiei. Tema principală a declarației comune a fost situația creștinilor din Orientul Mijlociu.

“Consider că este de datoria mea să spun ca sprijin și împărtășesc fiecare cuvânt din declarație”, se arata in scrisoarea patriarhului Ioan.

“Într-adevăr, creștinii sunt persecutați în Orientul Mijlociu, în țara lui Iisus Hristos. Salvarea Siriei și a tuturor celor din Orientul Mijlociu poate veni, după cum s-a mai menționat, prin logica dialogului și soluțiilor politice pașnice. Extremismul, fundamentalismul și radicalismul orb sunt pericolele cele mai mari care amenință, nu numai prezența creștină, ci si existența statelor și pacea tuturor națiunilor”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.