Rusia si protejarea ortodocsilor din Orientul Mijlociu. Istoria se repeta

ÎPS Filip (Saliba), Arhiepiscop de New York și Mitropolit al Americii de Nord, șef al Arhiepiscopiei Antiohiene Creștin-Ortodoxe a Americii de Nord, a trimis un mesaj Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Ruse, in care se aminteste: “Noi monitorizam cu recunoștință eforturile neobosite, în sprijinul creștinilor și tuturor celor temători de Dumnezeu din Siria”.

IPS Mitropolit Philip își exprimă convingerea că forțele care agita conflictul din țară “au motive ascunse în vedere, nu în ultimul rând fiind vorba despre curatarea zonei, de crestini…”

Ierarhul Bisericii Antiohiei a mulțumit Bisericii Ruse pentru campania de strângere de fonduri și trimiterea de bani “in vederea ajutorarii celor nevoiași, fără adăpost și asupriți din Siria”, care suferă din cauza războiului.

“De-a lungul istoriei, Rusia i-a protejat pe ortodocsii din Orientul Mijlociu, în vremuri grele și se pare că istoria se repetă, încă o dată”, se mai arată în scrisoare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.